Fasolka szparagowa

4.5 (171 ocen)

  • 20 min

Fasolka szparagowa na zimę

  • 20 min

Składniki:

  • fasolka szparagowa

    Zalewa:
    na 1 litr wody pół łyżeczki soli i ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić z włókien (jeżeli są), obciąć ogonki i końce, wypłukać. Wrzucić do wrzątku w dużym garnku. Gotować od zawrzenia 7 - 8 minut. Odcedzić. Włożyć do słoików całą lub pokrojoną (ja robię w twistach) nie za ciasno. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować