Fasolka Szparagowa

4.5 (161 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

smaczna, wystarczy po otwarciu przesmażyć krótko z masełkiem i bułką

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Młodziutka fasolka szparagowa

    Zalewa:

    na 1 litr wody
    1 łyżeczka soli naturalnej
    1 łyżeczka cukru
    1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka Szparagowa 1. Młodziutką fasolkę umyć, obciąć końcówki i zblanszować w osolonej wodzie, ok 5 minut od momentu wrzenia, osączyć i ułożyć w słoiki.
    Składniki zalewy zagotować i zalać fasolkę. Zamknąć i pasteryzować 40 minut. Na drugi dzień powtórzyć pasteryzację.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować