Fasolka po bretońsku

5 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fasolka po bretońsku potrawa która wszystkim smakuje. Lubię zrobić jej więcej, potem mogę podać następnego dnia - wystarczy podgrzać:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - fasola jaś: 500 gramów
    - kiełbasa toruńska (każda do smażenia sląskiej dodaje 6 sztuk): 3 sztuki
    - cebula biała duża: 2 sztuki
    - przecier pomidorowy mały: 1 sztuka
    - sól,pieprz do smaku: 1 szczypta
    - kucharek: 1 łyżeczka
    - magi: 1 łyżeczka
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - woda: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotujemy fasole 1. gotujemy fasole ok. 2 godzin
  • cebula 2. Kroimy kiełbase w kostkę - podsmażamy, kroimy cebule w pióra - podsmażamy razem z kiełbasą
  • sos do fasolki 3. Gdy kiełbasa będzie podsmażona,acebula miękka zalewamy wodą, dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy..
  • Fasolka po bretońsku 4. Zgęszczamy sos mąka plus woda i podajemy z ugotowaną fasolką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować