fasolka po bretońsku...

5 (1 ocen)

..mój ulubiony przepis na fasolkę po bretońsku z przepisu babci...;):)

Składniki:

  • 1 szkl fasoli "Jaś"
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    3-4 dojrzałe pomidory (zimą pomidory z puszki, koncentrat)
    kiełbasa, boczek, można dorzucić jakieś podsmażone mięso
    1 łyżka cukru
    tymianek, ostra papryka, sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Fasolka po bretońsku... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalać wodą na noc. Gotować do miękkości około godziny a czasem i dłużej w tej samej wodzie.
  • 2. Podsmażyć na oleju cebulę, kiełbasę i boczek, na koniec dodać obrane ze skórki pomidory(koncentrat),i przyprawy.
  • 3. Dusić pod przykryciem ok 15 minut. Wymieszać z fasolą i jeszcze chwile pogotować...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Fasola jaś Fasola Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować