Fasolka po bretońsku

4.5 (179 ocen)

  • 2 godz.

Mój mąż uwielbia tę fasolkę

  • 2 godz.

Składniki:

  • 50 dag fasolki jaś
    50 dag kiełbasy
    kostka rosołowa
    2 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    łyżeczka majeranku
    łyżeczka bazylii
    czosnek granulowany
    słodka mielona papryka
    szczypta chilli
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę moczymy w wodzie i zostawiamy najlepiej na całą noc. Po tym czasie odlewamy wodę , wlewamy nową, dodajemy kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy do miękkości. W połowie gotowania dodajemy kiełbasę pokrojoną w plasterki, majeranek i bazylię.
  • 2. Fasolkę doprawiamy czosnkiem, obiema paprykami i dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy jeszcze około 5 minut. 2 łyżki mąki rozpuszczamy w 3 łyżkach śmietany, dodajemy 3 łyżki gorącego wywaru, mieszamy i dodajemy do fasolki. Dekorujemy natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować