Fasolka po Bretońsku.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Jednogarnkowy obiad .

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg fasoli namoczonej dzień wcześniej
    20 dag kiełbasy
    15 dag boczku wędzonego
    łyżka przecieru pomidorowego
    2 kostki rosołowe
    por,marchew,1/2 pietruszki,1/4 selera
    sól , pieprz , majeranek
    łyżka mąki
    ziele angielskie i liść laurowy
    ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka po bretońsku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dodajemy jarzyny. 1. Fasolę zalewamy świeżą wodą i gotujemy 40 minut . Dodajemy jarzyny , kostkę rosołową ,ziele angielskie , liść laurowy ,majeranek i pieprz .
  • Podsmażamy boczek i kiełbaskę. 2. Ściągamy z kiełbasy skórkę i kroimy razem z boczkiem w kostkę . Skórę z boczku wrzucamy do gotującej się fasoli . Podsmażony boczek z kiełbasą dodajemy do potrawy wraz z przecierem pomidorowym i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku .Gdy fasola będzie prawie miękka wlewamy mąkę rozrobioną z wodą i chwilę gotujemy .Solimy do smaku .Posypujemy natką pietruszki na talerzu .

Porady

Jeżeli mamy rosół można zastąpić kostki rosołowe i dodać mięso na którym gotowany był rosół .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować