Fasolka na szybko

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne i szybkie danie, które można przygotować w mniej niż pół godziny.

Składniki:

  • 20 dag boczku wędzonego
    1 cebula
    czerwona papryka
    puszka białej fasoli
    ząbek czosnku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka oleju
    1 łyżka przyprawy do dań z fasoli
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka majeranku
    sól
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Boczek podsmażyć na oleju dodać cebulkę, chwilę smażyć. Na koniec dodać paprykę, zmiażdżony czosnek, koncentrat i przyprawy. Podlać odrobiną wody i dusić do miękkości warzyw. Na koniec dodać fasolę i dusić jeszcze 5 minut. W razie konieczności doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Fasola Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować