Fasolina

0 (0 ocen)

  • 35 min

Szybka, tania, łatwa, mokra, smaczna i przede wszystki warzywna :)Upiekłam z myśłą o siostrzenicy :)

  • 35 min

Składniki:

  • puszka fasoli
    4 jajka
    łyżeczka sody
    8 łyżek cukru pudru
    4 łyżki śmietany (lub jogurtu)
    aromat do ciasta

Fasolina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole odsączyć z zalewy, zmielić blenderem.
    Dodać żółtka, aromat, sodę, kakao i śmietanę . Wymieszać.
    Z białek ubić pianę na koniec dodając cukier.
    Lekko wymieszać z powstałą masą.
    Piec na termoobiegu w 180 stopniach ok 25 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy