Fasola z pęczakiem

4.5 (181 ocen)

  • 60 min

coś z niczego

  • 60 min

Składniki:

  • 30 dag fasoli
    1/2 szklanki pęczaku
    marchew
    pietruszka
    kawałek selera
    cebula
    2 pomidory
    10 dag mielonki wieprzowej
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasola z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć a następnie ugotować w tej samej wodzie. Oddzielnie ugotować pęczak (ok. 3,5 razy tyle wody, co pęczaku). Warzywa drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu, podlać niewielką ilością wody i dusić. gdy będą miękkie, dodać obrane o drobno pokrojone pomidory, pokrojoną mielonkę i wszystko krótko gotować. Do sosu włożyć fasolę i pęczak, wymieszać.

Porady

Ja przeważnie dodaję jeszcze 3-4 podsmażone pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować