Fasola w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie szybkie i łatwe do przygotowania

  • 30 min

Składniki:

  • 1. Puszka białej fasoli (240g po odsączeniu)
    2. Butelka soku pomidorowego (300g)
    3. Średnia cebula
    4. Suszone oregano
    5. Sól, pieprz, cukier
    6. Oliwa z oliwek do smażenia
    7. Kilka plastrów kiełbasy (wedle uznania)
    8. Łyżka śmietany 18-stki

Fasola w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie razem z kiełbasą w niedużym garnku;
    2. Gdy trochę się podsmaży dodać sok pomidorowy, dodać oregano, sól, pieprz i cukier. Przykryć i pozostawić do zagotowania;
    3. Następnie dodać wcześniej odsączoną fasolę i zaprawić śmietaną. Znów przykryć i pozostawić na ogniu przez kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy