Fasola po cygańsku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tak fasolkę robiła moja babcia,teraz ja ją robię i podaję jako danie główne.

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g fasoli białej

    -300 g wołowiny bez kości

    -cebula

    -marchew

    -2 łyżki mąki

    -100 g boczku wędzonego

    -3 łyżki koncentratu pomidorowego

    -sól .pieprz,papryka mielona,czosnek,maggi,majeranek

Fasola po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę przebrać,opłukać,zalać wodą,zagotować i pozostawić na 2 godz..Następnie ugotować w tej samej wodzie.Pod konec gotowania posolić.Warzywa oraz mięso pokroić w kostkę.Boczek częściowo stopić,dodać mięso i warzywa,razem podsmażyć,skropić wodą i dusić do miękkości.W połowie duszenia dodać kminek i sól,Miękkie mięco połączyć z fasolą,koncentratem i mąką wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody,chwilę pogotować i doprawić do smaku






Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy