Fasola mamut zapiekana z kurczakiem

4.5 (156 ocen)

Fasola mamut to jedna z moich ulubionych, dziś chcę Wam przedstawić moją propozycję obiadową z jej udziałem

Składniki:

  • 0,5 kg fasoli mamut
    3 udka z kurczaka
    2 łyżki masła
    2 łyżki bułki tartej
    ser żółty w kawałku 15 dkg
    0,5 łyżeczki cukru
    papryka czerwona w proszku
    sól i pieprz
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasola mamut zapiekana z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka płuczemy, posypujemy przyprawami i pieczemy w rękawie około 1h w temp 180 stopni.

  • 2. Fasolę płuczemy i odcinamy jej końce. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, od momentu zagotowania 10 minut. Odcedzamy.
  • 3.
    W naczyniu żaroodpornym układamy fasolę, upieczone mięso - całość posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy jeszcze około 15 minut.
  • 4. Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy bułkę tartą, zrumieniamy. Przed podaniem polewamy masłem z bułką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować