Farszynki z mazur

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

dania_regionalne

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ugotowanych ziemniaków: 1 kilogram
    - mąka ziemniaczana: 25 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - gotowana wieprzowina: 20 dekagramów
    - jaja na twardo: 2 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - sól i pieprz: 1 sztuka
    - smalczyk: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Farszynki z mazur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wieprzowe oraz jaja na twardo zemleć i wymieszać z posiekaną drobno i zeszkloną na masełku cebulką. Doprawić solą oraz pieprzem.
    Ziemniaki przepuścić przez praskę i wymieszać z surowymi jajami, mąką i odrobiną soli. Wyrobić ciasto.
    Uformować wałek i pociąć na krążki.
    Z krążków formować placuszki i nakładać farsz, zwijać i formować podłużne kotleciki.
    Smażyć na głębokim najlepiej smalcu ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować