Farfalle ze szpinakiem, serem i orzeszkami

4.5 (192 ocen)

  • 20 min

To danie jest idealne, gdy mamy mało czasu, możemy zmieścić się w 15-20 minutach :) bezmięsne, chociaż do lekkostrawnych nie należy ;) Polecam wielbicielom dobrze przygotowanego szpinaku! :)

  • 20 min

Składniki:

  • - makaron farfalle (kokardki) lub jakiś inny
    - szpinak ( u mnie mrożony liściasty, ale może być dowolny, także świeży)
    - śmietana 18% - ok. 2 łyżki
    - ser - mały kawałek (ilość dowolna)
    - orzeszki ziemne (ilość wg. uznania; u mnie kilka sztuk)
    - 2-3 ząbki czosnku
    - sól, pieprz
    - łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Dania główne Farfalle Ser

Farfalle ze szpinakiem, serem i orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek siekamy i podsmażamy chwilę na oleju razem z orzeszkami
  • 2. Dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem aż się rozmrozi.
  • 3. Dodajemy przyprawy, ser i dusimy chwilę. Następnie łączymy śmietanę z resztą i dusimy jeszcze kilka minut
  • 4. W międzyczasie gotujemy makaron al dente.
  • 5. Ugotowany makaron wrzucamy do szpinaku i całość smażymy jeszcze z 3 minuty. Wykładamy na talerz i posypujemy orzeszkami. Smacznego!

Porady

można zastąpić orzeszki ziemne orzeszkami piniowymi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować