Farfalle z serem wędzonym, orzechami i gruszką

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Sałatka z makaronem, serem, orzechami i gruszką - idealne połączenie!

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • na 1 porcję:
    garść miksu sałat
    1 gruszka
    kilka orzechów włoskich
    5dag sera wędzonego
    odrobina tartej marchewki
    makaron farfalle - ok 20 g
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz, ocet

Farfalle z serem wędzonym, orzechami i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie - ma być al dente.
    Następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
    Gruszkę obieramy i kroimy w piórka, orzechy na połówki, marchew trzemy na grubej tarce.
    Ser kroimy w kostkę.
    Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z solą, pieprzem i octem. Gotowy - mieszamy delikatnie z makaronem.
    Na talerz nakładamy sałatę, posypujemy marchewką.
    Następnie dodajemy makaron, gruszkę, orzechy i ser. Można ozdobić szczypiorkiem - smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy