Farfalle z gorgonzolą i orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron, orzechy i wyrazisty ser to połączenie, które zawsze zdaje egzamin.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gorgonzola: 150 gramów
    - makaron (farfalle): 150 gramów
    - orzechy pecan: 70 dekagramów
    - świeża pietruszka: 0.5 pęczka
    - pieprz: 1 szczypta
    - masło: 1 łyżeczka

Farfalle z gorgonzolą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ugotujcie makaron w osolonej wodzie, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.

    2. Rozgrzejcie na patelni trochę masła, a następnie dodajcie ugotowany i odcedzony makaron.

    3. Dodajcie orzechy na patelnię i przez chwilę podduście je razem z makaronem, cały czas mieszając.

    4. Dodajcie na patelnię podzieloną na kawałki gorgonzolę i porządnie mieszajcie, do chwili, aż ser się rozpuści i pokryje cały makaron.

    5. Zdejmijcie patelnię z ognia, dodajcie pietruszkę i zamieszajcie.

    6. Porcje potrawy doprawcie pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy