Farfalle a`la łazanki z mięsem mielonym

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Moja rodzinka bardzo lubi jeść makaron a to ulubiony przepis dlatego polecam na obiad.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 400g. makaronu typu Farfalle
    700g. kiszonej kapusty
    400g. boczku wędzonego
    400g. mięsa mielonego
    2 średnie cebule
    4 ząbki czosnku
    300g. pieczarek
    2 łyżki koncentratu grzybowego
    1 szklanka bulionu
    2 łyżeczki majeranku
    3-4 liścia laurowego i ziela angielskiego
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Farfalle a`la łazanki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy na pół twardo,odcedzamy,hartujemy zimną wodą.Kapustę płuczemy,kroimy,wrzucamy do dużego garnka,zalewamy wodą,gotujemy z dodatkiem soli, ziela angielskiego i liścia laurowego.W między czasie boczek,cebulę,pieczarki kroimy w kostkę.Na szerokiej patelni rozgrzewamy smalec dodajemy boczek,cebulę,pieczarki podsmażamy,dodajemy mięso mielone,czosnek przeciśnięty przez praskę,koncentrat grzybowy,mieszamy,doprawiamy solą i pieprzem,zalewamy bulionem,gotujemy na średnim ogniu aż bulion wyparuje często mieszając.Kapustę odcedzamy.Do kapusty wrzucamy makaron,mięso mielone,dokładnie mieszamy,sprawdzamy smak.Całość przekładamy na blachę,posypujemy majerankiem,wkładamy do piekarni nagrzanego do 180`C na ok.25minut.Powinno się lekko zrumienić.Wyjmujemy makaron,dzielimy na talerze.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować