Farfale z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

bardzo szybkie danie

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g makaronu farfale
    150 g krewetek
    1-2 ząbki czosnku
    szczypta chili w płatkach
    szczypta bazylii
    1 łyżka pesto z rukoli lub podstawowe z bazylii
    2 pomidory
    oliwa
    sól
    pieprz
    natka pietruszki

Farfale z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić i przepłukać zimną wodą.
    W wooku rozgrzać oliwę ok 2 łyżki, podsmażyć posiekany czosnek, następnie dodać i podsmażyć na złoty kolor krewetki, po 3 minutach dodać pokrojone w kostkę pomidory, i przyprawy do smaku.
    na koniec wrzucić makaron i pesto, po czym podgrzać potrawę .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy