Roladki z ogórka

4.5 (173 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Mój pomysł na przystawkę z ogórka z nadzieniem a la tzatziki.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Jogurt grecki - 50-100 ml
    ogórek wężowy - 1 szt.
    feta light - 200 g
    jajko ugotowane na twardo - 1 szt
    czosnek - 1-2 ząbki
    posiekana, świeża mięta - 3 łyżki
    ocet winny - 3 łyżki
    suszone oregano - 1 łyżeczka
    oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
    pieprz - 1/4 łyżeczki
    przyprawa do tzatziki - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Fetę rozgnieść widelcem, połączyć z jogurtem i resztą składników. Ogórka pokroić w plastry (najlepiej skrobaczką do warzyw). Każdy plaster posmarować pastą i zwinąć w roladkę. Podawać najpóźniej 2 godz. po przyrządzeniu, bo ogórki puszczą wodę i i stracą chrupkość.

Porady

Jeśli ktoś nie lubi skóry,ogórka można najpierw oskrobać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować