Fantazja cytrynowo-jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki każdą z osobna,rozpuścić w połowie wody niż podano na torebce, ostudzić.
Mleko podzielić na pół, jedną część miksować do momentu otrzymania pianki, wlać cytrynową galaretkę i chwilę miksować.
Przelać do pucharków.
Drugą połowę mleka miksować jak poprzednią, wlać galaretkę jagodową, zostawić trochę galaretki na dekorację.
Pucharki włożyć do lodówki na 5 minut, wyjąć, wlać resztę galaretki na wierzch, schłodzić 5 minut w lodówce, udekorować cytryną i jagodami.
Porady
Aby podkreślić smak deseru, do galaretki cytrynowej można dodać soku z cytryny, a do jagodowej soku z jagód (jeśli są ze słoiczka)
Ja tak właśnie zrobiłam, nie mając pod ręką świeżych jagód - użyłam swoich zapasów.
Komentarze