1.CIASTO:margaryne utrzec z cukrem dodajac po jedny jajku,nadal ucierac. dodac make wymieszana z proszkiem-ucierac. polowe ciasta wylozyc na blache, do drugiej polowy dodac kakao i smietane. jablka obrac,pokroic na 8czesci. ciasto ciemne wylozyc na jasne i ulozyc na nim jablka-gesto. piec ok 40 min w temperaturze 180st.-sprawdzic wykalaczka.
2.KREM: odlac troche mleka i rozmieszac w nim make. reszte mleka zagotowac z cukrem waniliowym i cukrem zwyklym. do gotujacego sie mleka wlac budyn( to co zostalowymieszane w szklance) i zagotowac ciagle mieszajac. ostudzic. maslo i margaryne utrzec na pulchna mase, dodawac po lyzce budyniu i ucierac. utarty krem wylozyc na placek i wstawic do lodowki
3.POLEWA: skladniki zagotowac na wolynym ogniu. gdy polewa przestygnie polac nia placek
Komentarze