Fale dunaju z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie wbijamy jajka i ucieramy. Mąkę przesianą z proszkiem dodajemy stopniowo, olej i na końcu aromat rumowy. Kiedy ciasto będzie gotowe dzielimy na 2 części: 1 zostaje bez zmian, a do 2 dodajemy kakao i mleko i ucieramy.
Na blaszkę dajemy najpierw ciasto kremowe a na nie ciasto kakaowe.
Jabłka kroimy w średniej wielkości kostkę, układamy na ciasto w niewielkich odstępach i lekko dociskamy do dna blaszki. Pieczemy ok. 40 min.
2.Krem: budyń ugotować i przestudzony utrzeć z masłem.
3.Czekolady wraz z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej.
4.Na przestudzone ciasto wykładamy równo masę budyniowa i na wierzchu robimy esy floresy z polewy.
Ciasto studzimy w lodówce przez ok. 2 godz.
Komentarze