Ciasto Fale dunaju z jabłkami

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszne ucierane ciasto dwukolorowe z dodatkiem jabłek i masy można też wykorzystać gruszki, lub inne owoce

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto
    - 1 kostka margaryny
    - 2 szklanki mąki
    - 1 szklanka cukru
    - 4 jajka
    - 3 łyżeczki proszku
    - 2 łyżki kakao
    - 2 łyżki mleka
    - 2 jabłka

    Krem
    - 3 budynie śmietankowe
    - 3,5 szklanki mleka
    - 1 margaryny
    - czekolada do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto fale dunaju z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie ciasta 1. Ciasto - Margarynę rozpuścić - przestudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem. Jajka utrzeć z cukrem na puch , dodać mąkę i rozpuszczoną margarynę. Ciasto podzielić na 2 części - do jednej dodać kakao i mleko Ciasto wylewamy do blaszki (22×27) - najpierw jasne ciasto, a potem ciemne. Na cieście rozłożyć cząstki jabłek - pieczemy 35 minut w temp. 180
  • 2. Masa - Gotujemy budyń na mleku – studzimy. Następnie ucieramy margarynę dodajemy budyń. Gotową masę wyłożyć na ciasto – posypać startą czekoladą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować