Fale dunaju w towarzystwie wiśni i biszkoptów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę rozpuścić i przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Wciąż ucierając dodać stopniowo przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dodać przestudzoną margarynę. Ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą część wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Do drugiej części dodać kakao i whisky. Ciemne ciasto wyłożyć "kleksami" na jasne. Na całość ułożyć wiśnie. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 35 minut.
2.Masa Budyniowa: Ugotować budyń, przestudzić. Masło ubić mikserem na puch, dodając stopniowo zimny budyń i whisky lub cytrynę. Masę wyłożyć na wystudzone ciasto. Na budyń ułożyć biszkopty.
3.Masa Kremowa: Kremówkę ubić z śmietano-fixami i cukrem. Posmarować ciasto. Posypać migdałami i wiórkami kokosowymi. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Komentarze