1.Ciasto:
Utrzeć margarynę z cukrem i dodać resztę składników.
Połowę ciasta wylać na blaszkę, do drugiej części dodać kakao i łyzkę wody.
Wylać na pierwszą część ciasta. Rozłożyć bardzo gęsto owoce, najlepiej śliwki z kompotu, ale mogą być to również brzoskwinie z puszki etc.
2.Krem:
1.Ugotować budyń.(z mleka, cukru i mąki)
2.Dokładnie utrzeć margarynę i stopniowo dodawać zimny budyń.
Wyłożyć na zimne ciasto.
3.Polewa czekoladowa:
zagotować mleko, dodać margarynę i resztę składników. Mieszać do uzyskania szklistej konsystencji. Po ostudzeniu oblać nią ciasto.
Porady
Przy robieniu budyniu 1,5 szkl. mleka zagotować, a 0,5 szklanki mleka pomieszać z mąka i cukrem najlepiej za pomocą blendera aby nie powstały grudki.
Komentarze