1.Margarynę + żółtka + cukier utrzeć. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę, wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, do drugiej połowy dodać mleko i kakao. Nałożyć na pierwsze ciasto. Na to wyłożyć jabłka i piec w temp 180 st C ok 1h.
2.Krem:
z 1/2l mleka odlać z 1/2 szkl. Resztę mleka zagotować z pozostałymi składnikami ). w 1/2 szkl. rozmieszać 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki tortowej, wymieszać dokładnie i wlać do gotującego się mleka, chwile pogotować, ostudzić. Kostkę Margaryny utrzeć dodając po trochu przestudzony budyń.
3.Krem wyłożyć na upieczone, zimne ciasto. Zrobić na wierzch polewę czekoladową.
Komentarze