Ekspresowy sos z kiełbasą

4.49 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sosem polewam ziemniaki, robię sałatkę i pyszny obiad gotowy

Składniki:

  • 3 kiełbasy śląskie
    op. sosu pieczeniowego
    2 łyżki posiekanego koperku
    cebula
    olej
    liść laurowy
    2 ziarna ziela ang.
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Ekspresowy sos z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Kiełbasy i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Dodajemy czosnek, liść i ziele. Podlewamy wodą, doprawiamy. Dusimy 5 minut.
  • 2. Sos pieczeniowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wlewamy do kiełbasy, gotujemy 5 minut. Posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować