EKSPRESOWY SERNIK NA ZIMNO

5 (153 ocen)

Jest to bardzo smaczny,delikatny serniczek,przygotowuje się go w ekspresowym czasie

Składniki:


  • 1 blat gotowego biszkoptu ciemnego o średnicy 28 cm.
    1 opakowanie 0,5 kg. sera waniliowego do naleśników
    1/2 l. słodkiej śmietany 36%
    3 galaretki wiśniowe
    14 szt.pianki czekoladowej lub ptasiego mleczka
    2 śmietan fix
    1 szk.gorącej wody
    - likier pomarańczowy do skropienia biszkoptu
    - płatki migdałowe i starta czekolada do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ekspresowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    Biszkopt wyłożyć w tortownicy o śr.28 cm. skropić mocnym likierem pomarańczowym / może być inny /. Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody i pozostawić do przestudzenia.Piankę czekoladową pokroić w większą kostkę.
  • ekspresowy sernik na zimno 2.
    Ser lekko ubić mikserem ,wlać tężejącą galaretkę,wymieszać.Dodać ubitą na sztywno śmietanę z śmietan fix ,lekko wymieszać całość mikserem na niskich obrotach.Włożyć pokrojoną piankę,wymieszać łopatką i wylać na biszkopt.Całość wyrównać łopatką.Posypać startą za pomocą obieraczki do warzyw czekoladą i posypać płatkami migdałowymi.Ozdobić w/g uznania i pozostawić do całkowitego stężenia.
  • ekspresowy sernik na zimno 3. Wyjąć z tortownicy,pokroić w kawałki i ułożyć na ozdobionym talerzu.

Porady

.Oczywiście jak kto woli to może upiec własny biszkopt.Jeśli jednak ma to być ekspresowy placek to proponuję gotowy biszkopt.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować