jabłko w cieście francuskim

0 (0 ocen)

To bardzo szybki do zrobienia deserek i w smaku bardzo dobry.

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
    1 jabłko
    1 łyżka cukru cynamonowego
    cukier puder do oprószenia
    1 łyżka suszonych wiśni

Jabłko w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1mtp1ev 1. Wyciąć radełkiem prostokąt z ciasta francuskiego, obrać jabłko ze skórki i wydrążyć tylko środek jabłka.
  • image-1n7j98i 2. Do otworu jabłka nałożyć suszonych wiśni oraz udekorować wierzch.
  • image-1bciynb 3. Posypać wierzch jabłka cukrem cynamonowym oraz trochę wokół na cieście francuskim.
  • image-0igob0h 4. Oblepić dokładnie ciastem francuskim takie jabłko i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 20 - 25 minut.
  • image-23i7pc4 5. Upiec aż do zrumienienia.
  • image-0hiy2ly 6. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy