Ekspresowy deser

0 (0 ocen)

szybki deser z truskawek

Składniki:

  • 500 g rozmrożonych truskawek
    100 g biszkoptów
    200 ml gęstej śmietany 18%
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ekspresowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożone truskawki zmiksować dodając do smaku cukier.
    Biszkopty zmiksować rozdrabniaczem lub mocno pokruszyć.
  • 2. Śmietanę wymieszać z odrobiną cukru.
    Na dno pucharków wsypać czubatą łyżkę biszkoptów, następnie po trzy łyżki musu truskawkowego a na koniec 1 łyżkę śmietany.
    Kłaść warstwy na przemian do wyczerpania składników, na wierzchu powinna znajdować się śmietana.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować