200 g mąki orkiszowej jasnej
120 g masła
170 g cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
100 g rabarbaru
80 g malin, mogą być mrożone
cukier puder do posypania ciasta
Ciasto z rabarbarem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia, dodaj pokrojone w kawałki masło, jajka, cukier. Ucieraj krótko mikserem. Formę, o wym. 20x20 cm, wysmaruj cienko masłem i wysyp bułką tartą. Ciasto przełóż do formy.
2.Rabarbar obierz i pokrój w cienkie talarki. Wyłóż na ciasto, maliny ułóż również na cieście delikatnie je dociskając.
3.Ciasto piecz w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez ok. 50-55 minut. Ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem.
Komentarze