Ekspresowa zupa mięsna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię ją, gdy zostaje mięso z rosołu. Takie „flaczki” dla wybrednych.

Składniki:

  • ● ok. 30 dag mięsa drobiowego z rosołu
    ● 1/2 drobiowej kostki rosołowej
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżeczka suszonego majeranku

Ekspresowa zupa mięsna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w paski długości
    ok. 2 cm. Do garnka
    wlewamy ok. 700 ml wody,
    wkładamy mięso i zagotowujemy.
  • 2. Do zupy wkruszamy kostkę
    rosołową, dodajemy majeranek.
    Doprawiamy do smaku
    solą i pieprzem. Mieszamy
    i gotujemy kilka minut.

Porady

Do zupy można również dodać marchewkę z rosołu, a przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Zamiast suszonego majeranku można dodać świeżego, wtedy zupa będzie bardziej aromatyczna. Danie doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy