Ekspresowa pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej mięso i razem smażymy. Oddzielnie smażymy pieczarki. Łączymy mięso i pieczarki. Doprawiamy do smaku.
Na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym układamy pojedynczą warstwę pieczywa. Nakładamy na nie warstwę pieczarkowo-mięsną. Paprykę kroimy w paseczki i układamy na wierzchu.
2. Całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy razem około 15 minut w 180°C.
Porady
Podajemy na ciepło z dodatkiem ketchupu.
To szybka przekąska z ulubionymi składnikami. Do pizzy można użyć dowolne nadzienie (szynkę, pomidory, kurczaka, kukurydzę, ogórka kiszonego itp.).
Komentarze