EKSPRESOWA PAPRYKA NA ZIMĘ

4.49 (162 ocen)

Paprykę tę przygotowuje się błyskawicznie,słoiki nie wymagają pasteryzowania a przechowuję się znakomicie.Papryka ta zachwyci każde podniebienie.

Składniki:



  • 2 i 1/2 kg.papryki różne kolory
    2 duże cebule
    5 papryczek chili czerwonej


    ZALEWA
    1 i 1/2 l.wody
    1/2 l.octu 10%
    1 szk.cukru
    3 łyżki soli
    2 łyżeczki gorczycy
    2 łyżeczki ziela angielskiego
    10 listków laurowych
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ekspresowa papryka na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ekspresowa papryka na zimę 1.

    Papryki oczyścić umyć i pokroić w paski.Cebulę pokroić w piórka.Wszystko wymieszać.




  • ekspresowa papryka na zimę 2.
    W garnku zagotować składniki zalewy.
  • ekspresowa papryka na zimę 3.
    Dodać pokrojone papryki i cebulę.Całość gotować na wolnym ogniu 10-15 min. do czasu zeszklenia się warzyw.
  • ekspresowa papryka na zimę 4. Gorące wlewać do słoików,zakręcić,odwrócić słoik i ułożyć na ściereczce.Przykryć np.kocem i pozostawić do przestudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować