Ekspresowa metka z boczku wędzonego (smarowidło na chleb)

4.5 (153 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna mielonka na chleb, można sobie ją modyfikować według swoich ulubionych dodatków, cebula ogórek marynowany itd...

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • boczek wędzony bez skóry, kości i chrząstek
    łyżka oliwy z oliwek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty

Ekspresowa metka z boczku wędzonego (smarowidło na chleb) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w dużą kostkę i mielimy przez sitko 3-4 mm. Zmielony boczek polewamy łyżką oliwy z oliwek i wyrabiamy, dobrze wyrobiona pasta lepiej się smaruje na chlebie. Każdy może sobie doprawić do smaku czym chce. Przechowujemy w lodówce w sposób pokazany na zdjęciu, miseczkę z pastą przykrywamy folią i w ten sposób umieszczamy do lodówki żeby zapachu w lodówce nie było czuć.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować