Czasami droga na skróty okazuje się nie tylko prostsza, ale i smaczniejsza;). Tak jest w przypadku tej fasolki, która smakuje mi lepiej niż taka z fasoli Jaś. Całość do zrobienia dosłownie w kilka minut.
Składniki:
2 puszki białej fasoli
400g kiełbasy
200g wędzonego boczku
1 duża cebula
1 puszka pomidorów
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
6 kulek ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól, pieprz
olej
Ekspresowa fasolka po bretońsku (z fasolką z puszki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę, kiełbasę i boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Dodajemy koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe, jeszcze chwilę podsmażamy, po czym wlewamy pomidory i odsączoną z zalewy fasolkę.
2. Całość dusimy 5-10 minut, do zgęstnienia. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Komentarze