Ekspresowa fasolka po bretońsku (z fasolką z puszki)

4.48 (180 ocen)

Czasami droga na skróty okazuje się nie tylko prostsza, ale i smaczniejsza;). Tak jest w przypadku tej fasolki, która smakuje mi lepiej niż taka z fasoli Jaś. Całość do zrobienia dosłownie w kilka minut.

Składniki:

  • 2 puszki białej fasoli
    400g kiełbasy
    200g wędzonego boczku
    1 duża cebula
    1 puszka pomidorów
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    6 kulek ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ekspresowa fasolka po bretońsku (z fasolką z puszki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, kiełbasę i boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Dodajemy koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe, jeszcze chwilę podsmażamy, po czym wlewamy pomidory i odsączoną z zalewy fasolkę.

  • 2. Całość dusimy 5-10 minut, do zgęstnienia. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.99 (198 ocen)

Ekspresowa fasolka po bretońsku

To może cię zainteresować