Ekskluzywna przekąska

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis z gazetki pewnej znanej pani, dobry w sam raz na przystawkę !

  • 15 min

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado, garść krewetek koktajlowych, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyzki majonez, 2 ząbki czosnek, sok z pół cytryny, sól, pieprz, koper.

Ekskluzywna przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado kroimy na polówki, wymjujemy pestkę ,skrapiamy cytryną (aby nie zrobiło się czarne) i lekko solimy.
    Farsz:
    Krewetki (juz ugotowane), sparzam goracą wodą, odcedzam, dodaje majonez, wycisnięty czosnek, pocięte łodygi selera wraz z liścmi (drobno), pieprz dla ostrości, mieszam.
    Do środka awokado nakładam farsz, przystrajam koperkiem i zjadam z czosnkową bagietką.
    PYSZNE !

Komentarze

Podobne przepisy