1.Wodę zagotować z margaryną. Na wrzący płyn wsypać mąkę,
zmniejszyć ogień i szybko ucierać ciasto tak długo, aż stanie się
lśniące, gładkie i zacznie odstawać od ścianek garnka.
2.Zdjąć garnek z ognia,po przestudzeniu wbijać kolejno jajka, cały
czas ucierając, aż ciasto ostygnie.
3.Miękkie, błyszczące ciasto nabierać łyżką i nakładać do rękawa
cukierniczego. Na blachę posmarowaną tłuszczem wyciskać podłużne
eklery. Piec 30 minut w 200 °C.Po upieczeniu eklery studzimy.
4.Wszystkie składniki masy budyniowej mieszamy i gotujemy. Studzimy.
Składniki polewy rozpuść na małym ogniu i przez chwilę gotuj.
Następnie zdejmij z ognia, schłódź.
5.Eklery przekrawamy, na dolną część nakładamy masę budyniową i
przykrywamy górną część eklera posmarowaną polewą kakaową.
Komentarze