Eintopf z kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Przedstawiam danie jednogarnkowe, które bez problemu możemy przygotować w zaledwie pól godziny. Dzięki dużej ilości warzyw i mięsa danie bogate jest w witaminy i białko a dzięki możliwości modyfikacji ilości i rodzaju warzyw możemy bez problemu dostosować smak dania do własnego gustu.

  • 25 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    biała cebula
    2 ząbki czosnku
    olej do smażenia
    1 cukinia
    2 marchewki
    ½ białej kapusty
    1 kalarepa
    250ml sosu pomidorowego
    papryczka chilli
    sól, pieprz, liść laurowy, słodka papryka, majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Eintopf z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną w drobną kostkę cebulę i cienkie plasterki czosnku. Dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, majerankiem i papryką. Cukinię, marchewki i kalarepę kroimy w niedużą kostkę, kapustę szatkujemy. Warzywa dodajemy do mięsa i przesmażyć razem przez kilka minut. Dodajemy sos pomidorowy i kilka liści laurowych. Dusimy na małym ogniu przez około 15 minut (aż warzywa zmiękną), od czasu do czasu mieszając.
    Doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i papryką. Serwować z ryżem.

Porady

Doskonale smakuje również z dodatkiem pokrojonego w kostkę i podsmażonego boczku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kapusta Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować