Eierstich

4.48 (200 ocen)

  • 25 min

Delikatny i tradycyjny dodatek do niedzielnego rosołu w Niemczech i Austrii. Polecam wspaniałą alternatywę do ugotowanego makaronu.

  • 25 min

Składniki:

  • 5 jaj
    5 łyżek mleka
    Sól, pieprz do smaku
    Po łyżce posiekanej pietruszki i koperku
Wystaw ocenę:

4.48 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Dodatki

Eierstich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu rozbełtać jajka, dodać mleko, posiekane zioła oraz przyprawy do smaku i ponownie rozmieszać. Całą mieszankę wlać do woreczka do mrożenia (mocniejszy plastikowy) i dokładnie zawiązać np. gumką. Woreczek włożyć do garnka z wrzątkiem, nie gotować i odstawić pod przykryciem na ok. 20 minut do ścięcia masy. Masę wyjąć z woreczka i pokroić w małą kostkę. Ułożyć na talerzu, zalać rosołem.

Porady

Taki dodatek jest bardzo popularny w kuchni niemieckiej i austriackiej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Austriacka Obiad

Podobne przepisy

4.19 (217 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Flaki wołowe na rosole

To może cię zainteresować