Egzotyczna przekąska z krewetkami i kiwi

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pyszne karnawałowe danie, kolorowe i egzotyczne

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kiwi: 4 sztuki
    - krewetki gotowane: 12 sztuk
    - sok z limonki: 4 łyżki
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - oliwa z oliwek extra vergine: 3 łyżki
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - natka pietruszki: 0.25 pęczka

Egzotyczna przekąska z krewetkami i kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki marynujemy w soku z limonki, 3 łyżkami oliwy z oliwek i sokiem z cytryny przez min 30min.
    Doprawiamy solą oraz pieprzem.

    Kiwi obieramy i kroimy w plastry, które układamy na talerzu, na każdym plastrze ułożyć krewetkę prosto z marynaty i udekorować listkiem pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy