DZIKIE KOTLETY SCHABOWE

4.51 (186 ocen)

  • 24 godz. 9 min

Prawdziwy przysmak myśliwego.Ekologiczna alternatywa dla typowych schabowych. Wyjątkowo chude i aromatyczne mięso (dzięki marynowaniu) na długo zagości w waszym menu.

  • 24 godz. 9 min

Składniki:

  • 1 kg schabu z dzika,olej do smarowania mięsa , tymianek, papryka ostra, sól , pieprz
    -panierka:
    bułka tarta, jaja, keczup pikantny, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Dzikie kotlety schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • DZIKIE KOTLETY 1. Schab z dzika umyć , oczyścić z błon.pokroić mięso na grube plastry i posmarować je z obu stron olejem.następnie posypać obficie tymiankiem. Posypujemy również papryką , solą i pieprzem tylko w mniejszej ilości. Wszystkie porcje schabu wkładamy do pojemnika i wstawiamy na dobę do lodówki.Po tym czasie rozbijamy mięso robiąc kotlety.maczamy w jajku rozmąconym z pikantnym keczupem. następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na zloty kolor.
    Smacznego

Porady

Jeśli nie lubicie bardzo ostrych potraw można zrezygnować z keczupu.Bardzo ważne jest by używać mięsa badanego uprzednio przez lekarza weterynarii.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować