Dziki gulasz

4.5 (150 ocen)

Bardzo aromatyczny gulasz.Wszystko pachnie lasem. Niezwykłe połączenie mięsa z dzika, rozmarynu, jałowca i grzybów.

Składniki:

  • Składniki :

    1,5 kg mięsa z dzika,
    2 cebule,
    4 ząbki czosnku,
    1 łyżeczka jałowca,
    2 gałązki rozmarynu,
    6-8 szt grzybów suszonych,
    1 szklanka wina czerwonego wytrawnego,
    2 listki laurowe,
    3 ziarenka ziela angielskiego,
    6 szt śliwek wędzonych,
    olej do smażenia,
    3 łyżki mąki,
    bulion.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Dziki gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Mięso opłukaj i pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz mąką i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Mięso przełóż do garnka. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby. Pod koniec wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmaż. Wszystko przełóż do garnka z mięsem. Dodaj liść laurowy, jałowiec, ziele angielskie oraz rozmaryn. Wlej bulion i wino. Całość duś na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Pod koniec wrzuć śliwki i gotuj jeszcze parę minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dzik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować