Dziczyzna na każdą porę roku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybkie i zdrowe danie dla osób, które lubią niecodzienne smaki.

  • 15 min

Składniki:

  • -70dkg dziczyzny
    -ok 6 kwaśnych ogórków
    -ok 2 papryk konserwowych
    -20dkg fasolki szparagowej
    -pół cukinii
    -3 ząbki czosnku
    -cebula
    -gałązka rozmarynu
    -listek laurowy
    -3 łyżeczki koncentratu
    -szklanka wody
    -sól ziołowa, papryka ostra, pieprz, oregano -do smaku
    -makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dziczyzna na każdą porę roku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć z odrobiną tłuszczu. Dodać pokrojone mięso, pod solić, dodać rozmaryn i dusić na wolnym ogniu.
  • 2. W osobnym rondelku ugotować fasolkę i cukinie w osolonej wodzie.
  • 3. Ogórki i paprykę pokroić i dodać do mięsa, gdy będzie już miękkie. Poddusić ok 3min. Dodać ugotowaną fasolkę, cukinie, wodę, koncentrat oraz przyprawy. Dusić przez 2min i dodać czosnek i gotowe.
  • 4. Do sosu ugotować makaron.

Porady

Gotowe danie jest lepsze gdy posypie się je żółtym serem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować