• dżem ze śliwek węgierek

    Dodane przez: śliwka

  • dżem pachnący domem i miłością, przepis towarzyszy kolejnemu odcinkowi Przyjaźni od kuchni.

  • Składniki

    - śliwki węgierki: 2 kilogramy
    - cukier: 1 kilogram
    - cytryna, sok: 1 sztuka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Umyj śliwki, wypestkuj i przesyp szklanką cukru. Następnie wstaw na maleńkim ogniu w garnku z grubym dnem. Gdy śliwki puszczą sok, dodaj resztę cukru i sok z cytryny. Zagotuj i przelej do sterylnych słoików. Pasteryzuj w piekarniku ( szybka metoda), w temperaturze 100 stopni, wyłącz 5 minut po osiągnięciu temperatury.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    śliwki węgierki, dżem, Przetwory, śliwki węgierki przetwory
  • Polecamy:

  • 0 komentarzy

Dodane przez: śliwka

śliwka 26

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-10-20T10:24:41+02:00

831 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »