DŻEM Z MALIN

4.45 (153 ocen)

  • 50 min

Wspaniały smak lata.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 kg malin
    1 kg cukru
    szklanka wody
    3 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.45 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dżemy

Dżem z malin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny rozgnieść np. tłuczkiem do ziemniaków. Posypać cukrem. Gdy puszczą sok wstawić na ogień i doprowadzić aby dobrze się zagotowały. Zdjąć z ognia, dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę i wymieszać. Przełożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć i postawić do góry dnem na 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować