Dżem z dyni

4.99 (178 ocen)

  • 30 min

Dla miłosników dżemu i dyni, doskonały do nalesników, gofrów i na chlebek z masłem

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg oczyszczonej dyni
    0,5 kg cukru
    2 olejki pomarańczowe
    2 galaretki pomarańczowe
    2 żelfiksy lub dżemiksy
    1 kwasek cytrynowy
    1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.99 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Dżem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię pokroić w kostkę , dodać wodę i gotować około 0,5 godziny .Mieszać ,aby się nie przypaliło, w razie potrzeby dolać wody. Ostudzić i zmiksować.
    Do masy wsypać galaretkę ,żelfiks , cukier , wlać olejki i dodać kwasek ,wg uznania i smaku.
    Wszystko razem zagotować ,około 10 minut. Gorące wlać do słoików.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować