Dżem z czarnej porzeczki

5 (168 ocen)

  • 1 min

Czarna porzeczka bogata w witaminę C, jest często przez nas wybierana do dżemów i soków. Korzystamy z jej dobrodziejstw nie tylko latem, ale również przez resztę roku, jeśli odpowiednią ją zamkniemy w słoikach lub zamrozimy.

  • 1 min

Składniki:

  • Składniki:

    1 kg czarnej porzeczki
    80 dag cukru kryształu
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Dżem z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce oczyścić, umyć, wymieszać z cukrem i zmiksować. Przez chwilkę smażymy masę porzeczkową ok 10 minut. Gorące nakładać do słoików. Dobrze zakręcone pasteryzować przez ok. 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować