DŻEM Z CUKINII

5 (172 ocen)

Ten przepis usłyszałam w radio i postanowiłam spróbować go zrobić.

Składniki:

  • 2,5 kg. cukinii
    0,5 kg cukru
    2 galaretki (jednakowe)
    3 łyżeczki kwasku cytrynowego
    1 dżemix
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dżem z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w kostkę,następnie dusimy aby się rozpryczyła.Możemy odlać trochę wody , która się uwalnia z cukinii podczas smażenia. Odstawiamy do przestygnięcia i miksujemy mikserem na papkę. Dodajemy resztę składników i smażymy około20 minut. nakładamy w słoiki i odwracamy do góry dnem.

Porady

W zależności jaki smak i kolor galaretki, taki smak dżemu. Ja dodaję go do tortów. Moje dzieci uwielbiają z nim kanapki .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować