Dżem marchewkowy z wodą różaną

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Iran: Dżem marchewkowy z wodą różaną / Morabaa-yeh Haveej

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - małe marchewki: 2 kilogramy
    - cukier: 2 kilogramy
    - woda różana: 0.5 szklanki
    - sok z limonki: 0.33 szklanki

Dżem marchewkowy z wodą różaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki, a następnie plasterki w paski. My starliśmy marchewkę na drobnych oczkach. Włożyć do garnka z cukrem i zalać 4 szklankami gorącej wody. Zagotować. Gotować na dużym ogniu ok. 30 minut, do zgęstnienia. Dodać wodę różaną i sok z limonki, wymieszać. Gotować 2 – 3 minuty.

Komentarze

Podobne przepisy

5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Dżem marchewkowy

5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dżem marchewkowy

zzewa nietypowy ale smaczny dżemik